Medische fout

Wanneer het gewenste resultaat van een behandeling niet hetgeen is wat de patiënt verwacht of de medische toestand van de patiënt is zelfs verslechterd, dan betekent dit niet direct dat er een medische fout is gemaakt.

Er kunnen namelijk medische complicaties optreden. Dit kunnen onverwachte problemen zijn tijdens deze behandeling. Deze complicaties kunnen ontstaan zonder het toedoen van een arts. Een medische behandeling is niet risicoloos.

Toch vallen er jaarlijks meer doden te betreuren ten gevolge van medische fouten dan doden in het verkeer! Het is dan ook aan te bevelen om, in geval u het vermoeden heeft dat de behandelend arts of het ziekenhuis een fout heeft gemaakt, dit te laten onderzoeken door een letselschadespecialist.

De deskundige kan u helpen te bewijzen dat de arts een medische fout heeft gemaakt. Dit kan namelijk soms vrij lastig worden aangetoond. Het inwinnen van advies van een medisch adviseur is dan ook vaak noodzakelijk om een succesvolle aansprakelijkstelling te realiseren.

Neem contact op met ons en wij beantwoorden al uw specifieke vragen.