Aansprakelijkheid bij ongeval met dier

In het kort;

  • De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade. Zelfs als het dier buiten de wil van zijn eigenaar handelde
  • Een vereiste bij de schuldvraag is dat het wel noodzakelijk is een eigenaar aan te kunnen wijzen
  • In principe kunt u alle schade verhalen op de bezitter van het dier die het gevolg is van het ongeval. Hieronder valt ook letselschade

Rechterlijke uitspraak: Schadevergoeding bij een hondenbeet

Eigenaar hond aansprakelijk

De eigenaar van een hond is vaak aansprakelijk voor het letsel dat zijn huisdier veroorzaakt. In de meeste gevallen zal hij de schade die het dier toebrengt, moeten vergoeden aan het slachtoffer. Dit is ook het geval als de eigenaar er niets aan kan doen dat het dier aangevallen en gebeten heeft. In beginsel moet alle letselschade vergoed worden, zoals:

  • Kosten voor plastische chirurgie
  • Overige medische kosten
  • Verminderde inkomsten
  • Smartengeld

De precieze hoogte van de schadeclaim en de uiteindelijke uitkering van schadevergoeding is geheel situatie afhankelijk. Deze dient te worden berekend en geclaimd door een letselschade expert om tot een juist bedrag te komen.

Letselschade expertise bij hondenbeet

Als u slachtoffer bent van een hondenbeet en u heeft hierbij letselschade opgelopen, dan heeft u in de meeste gevallen recht op schadevergoeding. Om dit goed uit te laten zoeken en correct af te laten handelen, kunt u het beste een ervaren letselschade expert of jurist in de arm nemen. Zo kunt u zich op uw herstel richten en wordt uw schadeclaim op de juiste manier juridisch en financieel afgehandeld.

Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie of advies.